Prima DOMA TV propaguje české řemeslo mezi mladými. Pořad Řemeslo nenahradíš motivuje k rukodělné práci.

Skupina TV Prima a hobby videoportál Prima DOMA .TV připravují pořad, který svěžím, moderním a emotivním způsobem propaguje dlouhodobě upadající řemeslné učební obory. Průvodci jednotlivými díly jsou skuteční mladí lidé, kteří se živí nebo se hodlají živit manuální prací. Premiéra první epizody 9. 3. 2020 ve 22:40 na FTV Prima. Aktuální informace k pořadu zde.

Řemeslo nenahradíš

Pracovat rukama není ostuda 

Pořad si klade za cíl vyvrátit zažité předsudky ohledně učebních oborů a ukazuje je v novém, svěžím světle. Mladí řemeslníci, kteří vystupují v jednotlivých příbězích, žijí podobné životy jako jejich vrstevníci, navíc si díky svým dovednostem vydělávají slušné peníze a nechávají za sebou dobře odvedenou práci, ze které mají radost. 

České řemeslo propagují autentické příběhy 

Každý díl série je zaměřen na jedno řemeslo. Kromě všeobecně známých oborů, jako truhlář nebo krejčová, se představí i méně známá řemesla, například zvonař nebo konstruktér 3D tisku. Aktéry jsou skuteční mladí lidé, kteří se rozhodli vyučit se řemeslu nebo se jím již živí. V reportážích nahlíží divák nejen do tajů daného oboru, ale i do soukromého života protagonistů, a díky tomuto přirozenému pojetí se s nimi dokáže lépe identifikovat. 

Pořad pro všechny generace

Pořad je primárně určený především nejmladší generaci, jež se rozhoduje o svém profesním směřování. Nicméně osloví také generaci jejích rodičů, kteří mají možnost ovlivňovat volbu svých dětí a vést je k řemeslu. Zajímavý může být i pro seniory, kteří mohou najít v příbězích začínajících řemeslníků svou vlastní minulost. 

Mladí jsou doma v „onlinu“ 

Prvních dvacet prémiových dílů o délce pěti minut spatří světlo světa v březnu tohoto roku, a to jak na TV obrazovkách (Prima, Prima Cool, Prima Zoom), tak na online portálech remeslonenahradis.cz a iprima.cz. Protože je cílem oslovit především mladé lidi, kteří tráví ve virtuální realitě mnoho času, je online verze rozšířená o celou řadu komunikační linek, jako jsou rozhovory na Prima DOMA .CZ, články o řemeslech na webech Prima DOMA MEDIA a Prima NÁPADY nebo posty na Facebooku a Instagramu.

Informace ke stažení.

Posted in Televizní a online pořady and tagged , .