Prima představuje mladé řemeslníky a jejich práci v pořadu Řemeslo nenahradíš

Příběhy mladých řemeslníků, kteří se rozhodli tvořit rukama a vyrábět skutečné věci
i v dnešní době masové technologické výroby, přináší nový pořad z rodiny Prima DOMA s názvem Řemeslo nenahradíš. Na obrazovkách televize Prima se nový formát objeví od 9. března.

I když se u nás řemeslo už dávno přestalo dědit z otce na syna, stále více mladých lidí si uvědomuje, že tvořit skutečné věci je láká více než práce v kanceláři. A to i přesto, že řemeslo je mnohdy tvrdá řehole. Nový pořad z rodiny Prima DOMA s názvem Řemeslo nenahradíš ukáže divákům každý týden jednoho řemeslníka – jeho obor, práci i nástroje, které používá, ale především jeho příběh a to, co ho k řemeslu přivedlo.
„Chceme divákům ukázat, že řemeslo má nejen zlaté dno, ale je i sexy. Doufáme, že si díky našemu pořadu někteří mladí lidé najdou k řemeslu cestu, protože ručně vyráběné věci mají v dnešní době punc jedinečnosti a jejich výroba má stále svůj smysl,“ říká o novém pořadu Stanislav Knotek, ředitel společnosti Český kutil.cz a projektu Prima DOMA.
První díl v týdnu od 9. března představí štukatéra Olivera, který ukáže, jak se vyráběly a stále vyrábí unikátní okrasné římsy či květinové reliéfy na fasádách domů. V následujících týdnech se diváci mohou těšit na návštěvu uměleckého kováře, malířů nebo keramické dílny.
Více informací najdete na: remeslonenahradis.cz

Posted in Aktuality, Tiskové zprávy and tagged .