Televize Prima a Prima DOMA TV přináší ojedinělý projekt – Fachmani se pustí do rekonstrukce domku.

V rámci hobby videoportálu Prima DOMA TV, který je společným projektem FTV Prima a Prima DOMA MEDIA, vzniká nový, na trhu ojedinělý pořad Fachmani. Jeho tvářemi jsou oblíbený primácký kutil Pepa Libický a komik Karel Hynek. Roli odborníka na stavebnictví a digitalizaci převzal Josef Beneš.

Provedeme diváka procesem stavby, od projektu po kolaudaci 

Prvním letošním počinem Fachmanů je kompletní rekonstrukce staršího cihlového domku, kterou budou diváci sledovat takřka v přímém přenose, a to od října tohoto roku. Během rekonstrukce se seznámí se základními technologiemi a stavebními postupy a nahlédnou do tajů relevantních profesí. Dozví se, co všechno je třeba promyslet a připravit ještě před započetím samotných prací, jaké nástrahy na ně čekají a proč je důležitý pečlivý výběr odborníků. Jedno z důležitých témat bude zajištění financování pořízení a rekostrukce staveb. Součástí projektu bude i digitální stavební deník a diváci si budou moci „kontrolovat“ online postup stavebních prací na stránce fachmani.cz.

Tváře pořadu: Odborník a komik 

Pořadem bude provázet Pepa Libický, známý z pořadů Libovky Pepy Libického a Minutový manžel, a oblíbený komik Karel Hynek. Zatímco Pepa Libický se zkušenostmi ve stavebním oboru zaujme roli filmového i reálného dozoru investora stavby, Karel Hynek převezme úlohu „Pata a Mata“, který diváky pobaví amatérskými přešlapy, a zpřístupní tak pořad širší cílové skupině. Josef Beneš diváky seznámí s nejnovějšími trendy v oblasti digitalizace staveb.

Fachmani startují na podzim 2020

Cílovkou jsou investoři i drobní kutilové 

Formát pořadu Fachmani cílí nejen na majitele nemovitostí zvažující rozsáhlejší stavební úpravy. Své téma si v něm najdou i diváci, kteří řeší drobnější rekonstrukce v domě, bytě, na chalupě či na zahradě, nebo jen rádi zvelebují své bydlení.  

Rekonstruovat se bude na obrazovkách i v online prostoru

Na televizních obrazovkách se pořad objeví začátkem října. Na webu fachmani.cz již v září. Bude koncipován jako „živé vysílání“, které zprostředkuje „aktuální“ stav a bude odbornější a detailnější. Zdokumentuje podrobněji postupy prací a přinese rozhovory s odborníky z jednotlivých segmentů. Během sedmi měsíců vznikne až 140 reportáží. 

Posted in Televizní a online pořady and tagged , , .