Stálá rubrika RECEPTÁŘE PRIMA NÁPADŮ – Tvoření s Rooyou

Dnes si představíme stálou rubriku RECEPTÁŘE PRIMA NÁPADŮ, Tvoříme s Rooyou.

Kdo je Šárka Rooya? Šárka je usměvavá dáma a tvořením žije od malička. Doma se neustále šilo, háčkovalo a pletlo, navíc celé dětství nepustila z ruky pastelky. V rámci základní umělecké školy si vyzkoušela spoustu dalších výtvarných technik, od linorytu přes suchou jehlu či různé typy batik. Šárka nakonec profesionálně zakotvila u korálků. V průběhu let 2008 až 2010 studovala u italského mistra Davida Penso na benátském ostrově Murano. V současné době tvoří skleněné autorské vinuté perle a šperky z nich. Vydává také korálkový čtvrtletník a provozuje e-shop s potřebami pro korálkování. Ve volném čase ráda šije, plete, háčkuje a kreslí si.

Co nám Šárka představí v prvním prémiovém díle, který se bude vysílat 1. 3. 2020? Naučí Vás vytvořit si drátovanou dekoraci do dětského pokoje. Drátování je považováno za starobylou výtvarnou techniku. Staří dráteníci opravovali prasklé hrnce a vyráběli pasti na myši. Novodobé, jemnější použití tohoto starého řemesla může například pěkně ozdobit moderní interiér, třeba dětský pokojíček.

A jak dekorace dopadla? To uvidíte již 1. 3. 2020 v televizi Prima v pořadu RECEPTÁŘ PRIMA NÁPADŮ. Na fotografie z natáčení se můžete podívat již nyní v galerii.

Posted in Aktuality, Televizní a online pořady, Tváře Prima DOMA and tagged , , .