Fachmani: dokončení rekonstrukce

Vně domu už je kromě zahrady vše hotové, a tak zbývají poslední detaily, třeba montáž svodů ze střechy. Ty se dnes dělají z mnoha různých materiálů, dodržovat by se ale měl jednotný systém se střechou, aby vše fungovalo, jak má. Barvu si pak vyberete z velkého vzorníku, takže vše bude ladit s fasádou i střechou. Spojování trubek je pak v dnešní době velmi jednoduché, víceméně se do sebe „zacvakají“ a pouze zajistí speciálním lepidlem nebo tmelem.

Fachmani se vrhnou i na realizaci zahrady. Nejprve dojde na rekultivaci celého pozemku, protože jeho původní podloží je jílové, a pro zahradu tudíž nepříliš vhodné. Na něj tedy přijde vrstva písku a speciálního substrátu, čímž dojde k přípravě celé půdy. Ta se ještě projede frézou a načechrá, následně se rozkreslí jednotlivé záhony a do nich se vysadí rostliny. Záhony samotné se pak ohraničí vhodným obrubníkem, aby byly oddělené od trávníku. Před pokládkou trávníku se ještě položí závlahové trubky podle projektu a napojí se na zdroj vody. A pak už zbývá jen kobercový trávník položit.

V rámci finalizace dojde také na doinstalaci fotovoltaiky, respektive zásobníku propojeného s plynovým kotlem a střídače, tedy „mozku“ celého systému. Zopakujeme i rozdíly mezi jednotlivými systémy a poradíme, který si kam vybrat.

A protože jsme v závěru samotného pořadu, ukážeme, jak se proměnilo celé přízemí domu.

Závěrečný díl pořadu sledujte v úterý 20. dubna ve 22.50 na Primě

Hana Růžičková

Posted in Televizní a online pořady and tagged .