Fachmani: překlad v nosné zdi

Stavbou už prošlo množství lidí – od expertů na střechu a okna po zahradní architektku. Teď je proto potřeba, aby celému domu dal někdo jednotný ráz. Na řadu proto přichází interiérový architekt, který pomůže s materiálovým a barevným ucelením interiéru. Po prohlídce domu připraví investoru Karlovi vizualizace jednotlivých pokojů a po jejich odsouhlasení i realizační plány.

V rámci návrhů vznikl nový vstup do obývacího pokoje. Stavitel Josef Beneš vysvětlí, že tento vstup je v nosné stěně, a proto do něj bylo třeba umístit nové překlady.

Zazdívání pozednice byla poslední část, kterou se dokončila nová střecha. Po zazdění a omítnutí se na fasádu nalepila ještě parobrzda, která sem úmyslně přepadala ze střechy, a přitlačila se krycí lištou.

Střecha už je položená, takže se Fachmani pustí do bourání pergoly, než se bude stavět nová a větší. Jenže protože je stavba předaná firmě, stavitel Josef Beneš jim rychle vezme vítr z plachet – za stavbu zodpovídá on, tudíž i za bezpečnost na ní. A s tou si Pepa s Karlem hlavu zrovna nelámali. Do bourání se tak nakonec pustí stavební firma. Nejprve odstraní plastovou stříšku a poté odshora postupně odřezávají dřevěnou konstrukci. U toho dávají dobrý pozor i na zakotvení pergoly v terase, které je třeba též beze zbytku odstranit, ale terasu u toho poškodit co nejméně.

Sledujte v úterý 3. listopadu ve 22.50 na Primě

Hana Růžičková

Posted in Aktuality, Televizní a online pořady and tagged , , .