Fachmani: jádrové vrtání

Do domu našich Fachmanů je potřeba dostat přípojku vody a prostup pro jímku. Stavební firma už ví, že zdi v domě jsou opravdu pořádné, při bourání vchodu do sklepa na ně dokonce potřebovali diamantovou brusku. Pro přípojky proto zvolil stavitel Pepa Beneš jádrové vrtání. Pokud byste ho potřebovali i vy, všechno potřebné vybavení si dnes můžete snadno půjčit.

I mistr tesař se někdy utne. A tak investor Karel Hynek zjistí, že na stavbě musela firma přesazovat jímku na dešťovou vodu. Při pečlivém laserovém zaměřování vršku jímky před jejím usazením, aby byla pečlivě schovaná pod zemí, se totiž zapomnělo na odměření otvoru, kterým do jímky teče voda. Proto musel znovu přijet bagr, jímka byla vyjmuta a díra pod ní musela být vykopána ještě hlubší.

Fotovoltaika je už sice u Fachmanů na střeše připravená, ale pokud byste ji chtěli doma i vy, Pepa představí fotovoltaiku napojenou na tepelné čerpadlo i různé druhy čerpadel.

Fachmani se vrátí do školy suché výstavby, tentokrát na praxi. A po ní konečně začnou se suchou výstavbou v domě – pustí se do stavby ložnice a koupelny v prvním patře.

Sledujte v úterý 19. ledna ve 22.50 na Primě

Hana Růžičková

Posted in Televizní a online pořady and tagged .